Pogledajte jednu poruku
Old 17.10.2007, 07:45 AM   #5
MARLI

MARLI's Avatar

Status: Global Moderator
Korisnik od: 16.02.2007
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku MARLI
Cool snfnvmdksmgvl

Citat: Autor citiranog posta TinaOfTrades
View Post
Da li znate cemu Vas uci ta vera? Koliko to poshtujete? Ili "to" radite reda radi,zato sto
su Vas, mozda, tako ucili u porodici.. ali Vas ne interesuje?
Mene su ucili u porodici da verujem u Boga, isla sam u crkvu svake nedelje i za ostale praznike. I to uglavnom baba i deda, strogo su vodili racuna, dok su mi roditelji nedefinisani.

Onda su me ucili kako da se ponasam u crkvi, razne obrede kada je slava, Bozic , Uskrs i ostalo. E kako sam godinama gledala naseg lokalnog popa koji je dolazio na nasu slavu svake godine, najedao se i napijao sa nama, jeo pecenje ,pio rakiju... vozio dobra kola, ziveo u dvoristu crkve sa svojom porodicom, deca mu bila vukovci i td.....polako sam pocela da se distanciram iz svega toga, nisam htela vise da idem u crkvu, da se krstim pred spavanje i td. Kada sam krenula u srednju skolu, u skolskom kvartu je bila Narodna biblioteka gde sam cesto uzimala knjige mahom o ateizmu i to bukvalno upijala. Danas ne mogu reci da sam potpuni ateista, ali jesam 95%.

Citat: Autor citiranog posta TinaOfTrades
View Post
Ili ste od onih sto veruju iz.. recimo pomodarstva, nose krst na lancu a ne umeju da se prekrste, ponasaju se nekad gore od samih satanista,..?
Sto je najgore ,znam sve to, znam cemu sta sluzi, kada se krstis ,gde se krstis ,kako se ponasas u crkvi , da ljubis popa u ruku , ljubis vrata crkve, ljubis svecu pre nego sto je zapalis, ljubis ikonu, stavljas pare i tako dalje... Iako znam sve to, danas mi ne pada na pamet ni da udjem u crkvu, a kamoli da se krstim, nosim brojanice i lance.

Ne vidim svrhu da radim nesto sto meni ne predstavlja nikakvu satsifakciju, i kada mi se te stvari namecu a ja ih ne osecam u sebi....