Cudi me da ljudi u Srbiji, stariji od 20 godina toliko slabo poznaju nacionalnu istoriju. Procitao sam ovde sve i svasta.
- Cetnici i Goli otok?!
Za one koji misle da se zbog pripadnosti cetnicima islo na Goli otok, preporucujem da uzmu u sake istorijske udzbenike (poglavlje: "Rezolucija Informbiroa") i npr. knjigu "Zlotvori" Dragoslava Mihailovica ili "Udri bandu" Miroslava Popovica. Onda cemo da pricamo o zlocinima pocinjenim tamo.
-Tito zabranio slavljenje slave pravoslavcima?! Potpuno netacno. Tito je eventualno zabranio slavljenje slave clanovima Komunisticka Partije. Sto je i logicno - il' si komunista, il' si vernik, ne ide jedno sa drugim. Ja nisam vernik, ali mojim precima i siroj rodbini niko nije zabranjivao da slave. To sto je neki partijski pacov stajao ispred crkve i gledao ko ide da se pricesti i osvesta vodicu i nije bilo TV priloga iz crkvi za velike slave, ne znaci da su verski rituali bili zabranjeni. Ko god kaze da nije smeo da ide u crkvu, laze. Taj je hteo da bude i komunjara i "vernik", da se ne naljute ni Partija ni Bog. E, pa takve licemere je i trebalo *ebati u mozak da sve prsti!
Inace, o Titu imam uglavnom krajnje negativno misljenje. Smeta mi jedino sto mu se zameraju pogresne stvari. Mislim da je zasluzeno u TOP 10 svetskih masovnih ubica.
Uz to je i otac danasnjih vestackih tvorevina: nekih drzava i nekih toboznjih nacija. Sve na stetu Srbije.
Poslednju izmenu radio/la McLoud: 13.10.2007 u 11:01 AM.
|