|
|
|
|
|
|
|
Ne mogu se cene hleba poredjivati u relativnim vec u apsolutnim iznosima. Jer cena psenice na svetskom trzistu je ista a to sto je prosek primanja u USA mnogo visi (kao i produktivnost radnika, usput) to nema veze sa cenom hleba. |
|
|
|
|
Niko ne kaze da cena psenice nije ista svuda, ali cena rada i zivota je veoma razlicita, i na osnovu standarda prosecnog zaposlenog se gleda da li je hleb jeftini ili ne, tako da ne unosi zabunu medju ljude...
|
|
|
|
|
|
|
Kao sto je kod njih benzin mnogo jeftiniji nego kod nas ali oni imaju svoja nalazista a mi ne i koriste mnogo nekvalitetniji benzin od ovog koji se koristi kod nas (odnosno u Evropi). |
|
|
|
|
I opet nema veze sto je kod njih jeftiniji, platezna moc gradjanina je veca, pa i da je skuplji 20 puta, ne bi im bio toliki teret kao ova cena nama...
I te kako se moze uporedjivati, ali nije poenta toliko bila u ceni hleba, to je manje vise relevantno, znas i ti i ja, samo je pitanje kako se gleda odnos, da li platezna moc radnika, ili cena na medjunarodnom trzistu...
Pitanje je vise drugog dela moga posta, a to je poenta USA psiholoske politike upravo "hleba i igara" kod njih se stostruko vise pokazala delotvornom nego igde i ikada u svetu...
razvili su taj sistem vladavine do savrsenstva, ni Kaligula nije toliko znao da moze da se razvije i dozivi toliku kulmminaciju u navodno najdemokratskijem drustvu na planet ( slobodno mozemo nazvati najmongoloidnijem ( mislim na politicki vrh u USA i samu njihovu politiku ))...