|
Da li se citanje uci samo u skoli putem lektira ili covek ume sam nesto da nauci iz knjiga?
Pored biblije, izmedju Boga i naroda "stoje" Crkva i Svestena lica... Ako verujes - verujes u sva tri!
Da li ti je potrebno da ti neko kaze da trebas da pijes vodu, kada primetis da si zedan ili ces sam shvatiti da osecas zedj?
? Molim? =) ok!
Milijarda muslimana su nevernici, jer ne veruju u ckrvu? Jevreji? Hindusi? Budisti? (koji uzgred receno nemaju jednog Boga, nemaju uopste Nadbice)
Za to nisam siguran! Muslimani su ti fanatici! Jevreji veruju... Z|a Hinduse i Budiste ne znam...
Ko je uopste bio Zevs?
Zevs je bio vrhovni Bog Starih Grka... (Uzeo sam ga za poredjenje jer mi je on prvi pao napamet, a vidim da si se ti sad uhvatila Helenisticke religije ko pijan plota... =) Mozemo da otvorimo novu temu!)
Sta je on predstavljao starim Grcima?
Bio je jedan od idola, ali od najbitnijih idola - posto je bio glavni medju bogovima. Ali, ej , nebirno je, znam da je Helenska vera bila politeisticka! Uzet je samo kao primer, jer je nekada davno smatran Bogom!
Kako je izgradjeno ucenje paganske vere, a kako monoteisticka, danasnja ucenja?
Hoces jos? Pagani su imali vise Bogova, svakog su ivazavali, gradili mu hramove i prinosili zrtve. Monoteisticke vere imaju jednog boga! I neki ga uvazavaju , A NEKI NE!
Da li je hriscanstvo ima jednog Boga?
A islam?
Sta je sa judaizmom?
Nadam se da si sarkasticna. Ili hoces i na ovo da ti odgovorim...
Da li je verovanje crkvi garancija da neko veruje u Boga ili samo ide u tu crkvu, kako bi u odredjenoj situaciji izvukao svoju gusu iz problema?
Pored biblije, izmedju Boga i naroda "stoje" Crkva i Svestena lica... Ako verujes - verujes u sva tri! Ili verujes na neki svoj nacin... Mozes onda da otvoris neku svoju crkvu... =)
Koliko osoba poznajes koje zaista veruju u Boga? Poznajem nekolicinu ljudi koji veruju kao ja, ili cak vise od mene. Poznajem dosta ljudi koji vetuju kao ti ali se manje kurce... Ali nemoj da se bojis svi se vi setite cak i crkve kada vam krava stane na nogu!
Koliko Srba oko tebe poznajes koji nisu sujeverni? Sta je sujeverje uopste?
Oni koji veruju uglavnom nisu sujeverni, sujeverje su babske price! Pokupljena verovanja! Samo sto nije uopste toliko bezazleno... To stvarno moze potpuno coveka da sludi!
Da ponovim jos jednom pitanje, ovog puta uz pomoc primera, za koji se nadam da ces shvatiti:
Ti si clan biblioteke. Vidis kako jedna radnica, zatim druga, zatim treca....zatim deseta sere po knjigama. Ali bukvalno vrsi "veliku nuzdu" po knjigama.
Sta ces uraditi?
Ti si osoba koja voli da cita, kojoj knjige nesto znace: Da li ces jasno i glasno reci, da je ta i ta radnica uradila to i to, tada i tada, ili ces cutati i namerno prevideti odvratne stvari, samo zbog toga sto ce te izbaciti iz biblioteke?
Debilan primer! Ali 'ajde!
Evo jos debilnojeg odgovora: Sakupio bih sacicu nas obozavatenja i obratio se tim bibliotekarkama i objasnio im u cemu je problem!
Da li onog trenutka kada kritikujes biblioteku znaci da prestajes da volis knjige?
Ako jedna , dve deset bibliotekarka brise dupe knjigama, ne mora da znaci da to rade sve!
Neke kupiju tolet papir!
(valjda si shvatio....)
Procitala sam temu od pocetka, ja sam je postavila. Nigde nisam nasla odgovor na moje prvo pitanje.
Onda procitaj jos jednom! Sigurno ti je promaklo! I ukljuci mozak! To mora! =)
Niko zivi ovde nije kritikovao Boga, vec crkvenjake, koji u poslednjih par godina rade sta im padne na pamet.
I nastavice tako .. sve dok imaju iza sebe masu slepih vernika, koji nikada nece dici svoj glas ili uputiti kritiku, SPC ce svakim danom postajati sve gora i gora. |
|