|
Citat: Autor citiranog posta Misha88 |
|
|
|
|
|
Kao sto znas Pravoslavna vera se uci u Pravoslavnoj Crkvi! Ok? |
|
|
|
|
Da li se
citanje uci samo u skoli putem lektira ili covek ume sam nesto da nauci iz knjiga?
Da li ti je potrebno da ti neko kaze da trebas da pijes vodu, kada primetis da si zedan ili ces sam shvatiti da osecas zedj?
|
|
|
|
|
|
Ako ne verujes Crkvi kako mozes da verujes uposte? Ti onda verujes u Boga, onakvog kakko ga ti zamisljas... Onda mozes da verujes i u Zevsa... |
|
|
|
|
Milijarda muslimana su nevernici, jer ne veruju u ckrvu? Jevreji? Hindusi? Budisti? (koji uzgred receno nemaju jednog Boga, nemaju uopste Nadbice)
Ko je uopste bio Zevs? Sta je on predstavljao starim Grcima? Kako je izgradjeno ucenje paganske vere, a kako monoteisticka, danasnja ucenja? Kako su uopste ustaljene sve monoteisticke vere? Da li je hriscanstvo ima jednog Boga? A islam? Sta je sa judaizmom?
Da li je verovanje crkvi garancija da neko veruje u Boga ili samo ide u tu crkvu, kako bi u odredjenoj situaciji izvukao svoju gusu iz problema? Koliko osoba poznajes koje zaista veruju u Boga? Koliko Srba oko tebe poznajes koji nisu sujeverni? Sta je sujeverje uopste?
|
|
|
|
|
|
Svestenici su iz naroda takodje! I oni su ljudi , tako da i oni mogu da pogrese... Nemoj gubiti veru zbog 2-3 pokvarena popa, nisu svi takvi... |
|
|
|
|
Da ponovim jos jednom pitanje, ovog puta uz pomoc primera, za koji se nadam da ces shvatiti:
Ti si clan biblioteke. Vidis kako jedna radnica, zatim druga, zatim treca....zatim deseta sere po knjigama. Ali bukvalno vrsi "veliku nuzdu" po knjigama.
Sta ces uraditi?
Ti si osoba koja voli da cita, kojoj knjige nesto znace: Da li ces jasno i glasno reci, da je ta i ta radnica uradila to i to, tada i tada, ili ces cutati i namerno prevideti odvratne stvari, samo zbog toga sto ce te izbaciti iz biblioteke?
Da li onog trenutka kada kritikujes biblioteku znaci da prestajes da volis knjige?
(valjda si shvatio....)
|
|
|
|
|
|
Procitaj temu od pocetka, tu ti je odgovor na tvoje prvo pitanje... poz =) Tek sam se sada prikljucio online, izvini ako si duuugo cekala... =) |
|
|
|
|
Procitala sam temu od pocetka, ja sam je postavila. Nigde nisam nasla odgovor na moje prvo pitanje.
Niko zivi ovde nije kritikovao Boga, vec crkvenjake, koji u poslednjih par godina rade sta im padne na pamet.
I nastavice tako .. sve dok imaju iza sebe masu slepih vernika, koji nikada nece dici svoj glas ili uputiti kritiku, SPC ce svakim danom postajati sve gora i gora.