|
|
|
|
|
|
|
Meni ne smetaju fasisti zato sto oni nas nebi dirali bzvz.To sto su ubili 2 000 000 je zbog toga sto smo prekinuli akt o prelasku nemackih vojnika kroz srbiju.A da ja postavim pitanje svima...Jel bi ko voleo da vam deca uzmu za zenu/muza nekog odvratnog ciganina ili nekog siptara mozda?Ajde protivnici fasizma neka neko da odg? |
|
|
|
|
Prvo, nas fasisti nisu pipnuli. Uoci razliku izmedju ova dva pojma
1.
Drzavno uredjenje
2.
Politichka ideologija
Nacizam je Politicka ideologija ili ti drugacije poznat i tachnije ime Nacional Socijalizam. U okviru te ideologije obuhvataju se oblici razvoja drzave sa jednom jedinom nacijom. Nema veze ni sa istreblenjem drugih, vec prvenstveno da u drzavi zivi i radi jedna nacija.
To je sto se ideologij tiche. Sto se hitlera tiche on je pored ideje Nacional socijalizma imao ideju treceg RAJHA, zbog kog je i poceo rad koji generalno nema veze sa NACIZMOM ali je NACIZAM koriscen kao lepa za hitlerovu vojsku, posto ga je zbog te ideje jedno 80 % nemacke podrzavalo(ako ne i vise)
Fasizam je drzavno uredjenje, kao sto sam rekao na temi o novom sadu i neo nacistama. Kao takvo fasizam obuhvata
diktaturu, militarizaciju, zatvarane drzave.
Komunisticka Rusija je bila isto fasisticka kao i Nazi Nemachka u tom ratu, pa i posle toga.
Nemachka nije bila fasisticki organizovana dok nije usla u rat, niti je propagirala fasiza, jednostavno ga je Hitler Iskoristio.
-------------------------------------------------------------------------------------
Dalje taj prekid akta ima dosta toga sumnjivog u sebi.
-Prvo preko nas je zeleo da napadne grcku
-Drugo kada smo ga prekinuli imali smo ocajnu strategiju odbrane, ne znam samo ko je smislio onako losu odbranu...
- Sram nas, bilo prekinuli smo dogovor sa gospodom koja je krenula da osvaja evropu ne bi li pribavila teritorija za svoj narod i uzela josh moci i vlasti.