Tema: Neonacizam
Pogledajte jednu poruku
Old 09.10.2007, 08:29 AM   #110
Bezlični

Bezlični's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 26.02.2007
Godine: 21
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Bezlični Pošaljite poruku preko Skype™ korisniku Bezlični

Citat: Autor citiranog posta kiconi88
View Post
Meni ne smetaju fasisti zato sto oni nas nebi dirali bzvz.To sto su ubili 2 000 000 je zbog toga sto smo prekinuli akt o prelasku nemackih vojnika kroz srbiju.A da ja postavim pitanje svima...Jel bi ko voleo da vam deca uzmu za zenu/muza nekog odvratnog ciganina ili nekog siptara mozda?Ajde protivnici fasizma neka neko da odg?
Prvo, nas fasisti nisu pipnuli. Uoci razliku izmedju ova dva pojma
1. Drzavno uredjenje
2. Politichka ideologija

Nacizam je Politicka ideologija ili ti drugacije poznat i tachnije ime Nacional Socijalizam. U okviru te ideologije obuhvataju se oblici razvoja drzave sa jednom jedinom nacijom. Nema veze ni sa istreblenjem drugih, vec prvenstveno da u drzavi zivi i radi jedna nacija.
To je sto se ideologij tiche. Sto se hitlera tiche on je pored ideje Nacional socijalizma imao ideju treceg RAJHA, zbog kog je i poceo rad koji generalno nema veze sa NACIZMOM ali je NACIZAM koriscen kao lepa za hitlerovu vojsku, posto ga je zbog te ideje jedno 80 % nemacke podrzavalo(ako ne i vise)

Fasizam je drzavno uredjenje, kao sto sam rekao na temi o novom sadu i neo nacistama. Kao takvo fasizam obuhvata diktaturu, militarizaciju, zatvarane drzave.
Komunisticka Rusija je bila isto fasisticka kao i Nazi Nemachka u tom ratu, pa i posle toga.

Nemachka nije bila fasisticki organizovana dok nije usla u rat, niti je propagirala fasiza, jednostavno ga je Hitler Iskoristio.

-------------------------------------------------------------------------------------

Dalje taj prekid akta ima dosta toga sumnjivog u sebi.
-Prvo preko nas je zeleo da napadne grcku
-Drugo kada smo ga prekinuli imali smo ocajnu strategiju odbrane, ne znam samo ko je smislio onako losu odbranu...
- Sram nas, bilo prekinuli smo dogovor sa gospodom koja je krenula da osvaja evropu ne bi li pribavila teritorija za svoj narod i uzela josh moci i vlasti.
Bezlični nije na forumu   Odgovori sa citatom