Tema: Mile Kitic
Pogledajte jednu poruku
Old 08.10.2007, 03:40 PM   #2
Ona

Ona's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 25.09.2007
Godine: 35

VRIJEDIS ONOLIKO KOLIKO LJUDI DOĐE DA TE SLUSA

Iako je nedavno sebi i svojoj porodici priustio lepu vilu sa zatvorenim bacenom, Kitic kaze da mu novac nikad nije u prvom planu: Radim decenijama, normalno je da porodici i sebi priustim pristojno mesto za stanovanje. Sto se tice novca, zarađujem onoliko koliko zasluzim! Nikada nisam voleo da se hvalim i pricam o zaradi. To je za mene nekulturno i neprofesionalno. Kada drugi pocnu da govore o svojim zaradama, onda cu i ja. Samo cu reci da zivim pristojno i da se ne zalim. Neki moji kolege vole da se hvale visokim honorarima, verovatno zele da tim visokim ciframa dobiju vecu cenu, ali time prave samo kontra efekat jer ne valja lagati samog sebe. Oni se slikaju pored svojih kucerina, "mercedesa", skupih umetnickih slika... a time samo iritiraju narod koji zivi na ivici egzistenicje! To je neshvatljivo i glupo! Vredis onoliko koliko ljudi dođe da te slusa! Ne mogu ja da se pogodim sa gazdom za gomilu para.... Mogu, ali odakle covek da me isplati ako niko nije dosao?

BELOSVETSKI PEVAC

Svi koji su iole upuceni u gostovanja nasih pevaca u inostranstvu, znaju da je Mile Kitic jedan od pevaca koji skoro svaki vikend provodi pevajuci nasim iseljenicima u Evropi, Americi, Kanadi...

Pupularni pevac nastupa sirom Evrope, a u beckoj diskoteci "Nachtwerk" je veoma cest gost. Koncert u pomenutoj diskoteci odrzao je 15. juna i kao uvek izazvao buru odusevljenja. U sjajnoj atmosferi, publika je sve pesme pevala zajedno sa njim, a nakon svake skandirala "Mile, Mile"... Kljuc njegovog uspeha lezi u sposobnosti da ostvari bliskost sa publikom, a ne leti previse visoko sa svojom karijerom sto publika postuje. Naravno, deo uspeha su i ploce, jer bar jednom godisnje izbaci po jedan odlican album.

Juce sam pevao u Cirihu. Milina jedna! Jesam se ubio od pevanja, ali sta mi fali? Nisam u rudniku bio! Odradim posao, sednem u avionce i za par sati sam kuci. Gospodski posao! Mogao sam jos da ostanem, da uhvatim neku zensku, a da zeni serviram pricu kako sam bio na teniskom turniru. Ali, nisam hteo. Gde da izazivam sudbinu kad je Marta i od mene i od zenske koju sam mogao da maznem jaca!

Nedavno sam u Nemackoj napravio haos. U sali u kojoj sam pevao, samo je Dino Merilin prodao10 karata vise od mene. On tamo peva jednom godisnje, a ja sam ove godine bio devet puta! Priznajem, ima pevaca koji bolje pevaju od mene, ima onih koji bolje izgledaju od mene, ali sto se tice programa, kapu nikom ne skidam! Tu sam ja najjaci. Mogu da pevam do besvesti, ali pazim da ne udavim publiku!

Pre nekoliko dana, u Srebrenom, na mestu gde sam pevao, prodato je tri hiljade i sto karata! Posle nastupa, bio sam sav mokar, kao da me je neko tek iz vode izvadio! Ma cipele su sljapkale za mnom! Otkaci se publika, otkacim i ja… Na kraju moram da rasterujem publiku: Jednom sam tako pevao do iznemoglosti. Niko nije hteo da ide kuci! Kad sam video da je đavo odneo salu i da cu na bini crci, dreknuo sam: "More, imate li vi, ljudi, kucu?" Odgovorili su: "Nemamo!" A, meni drago! Da se malo povratim, spustio sam se na pod i uradio 50 sklekova! Bili su zgranuti. Onda sam se mlatio jos tri sata! Estrada je vecita, nemilosrdna borba, a bina je ring. Na tom ringu, ja sam najjaci!

SVAKE GODINE PO JEDAN USPESAN ALBUM

Iako vecina pevaca nakon nekog uspesnog albuma napravi duzu pauzu, sa pevacem kao sto je Mile Kitic to nije slucaj. Njegov poslednji album doneo je brojne hitove, kao sto su pesme "Plava ciganka", "Padaju rani snegovi", "Ko u vatru dira"... i dok pesme "zive svoj zivot" Mile "tera" dalje i najavljuje novi album oko nove godine. Ne treba sumnjati u njegovu izjavu da ce i ovoga puta biti nekoliko dobrih hitova.

Pesma “Plava ciganko” vec je dve godine najveci hit u dijaspori. Kako sada stvari stoje ta pesma ce mozda po popularnosti nadmasiti moju do sada najpoznatiju pesmu “Casa ljubavi”. Inace, nisam imao nikakvih problema, niti nesporazuma sa kolegama. Ne volim skandale, afere, traceve i gradim karijeru sa kvalitetnim pevanjem i sto boljim repretoarom. To moja publika zna i zato dolazi u velikom broju svuda gde pevam. Trenutno sam u top-formi i moji obozavaoci tek treba da ocekuju prijatna iznenađenja mene.

PUBLIKA BIRA I OBARA

Na estradi danas vlada pravi haos. Ima mnogo kvazi pevaca, snima svako ko ima novaca da plati snimanje CD-a, vlada hiperprodukcija antipesama... Kako to spreciti?

Mile Kitic: Vrlo jednostavno, jer publika i bira i obara. Uvek je najvazniji kvalitet i zato je malo novih mladih pevaca koji su napravili pravi uspeh. Neki novi klinci hoce uspeh preko noci, a nisu svesni da za sve treba puno ucenja, dokazivanja i napora. Ne postaje se tako lako zvezda. Saznace vrlo brzo kako su estradne staze trnoovite i klizave. A pad je prilicno tezak i nije lako vratiti se u normalu.

Mene kao sportskog tipa koji voli takmicenja, konkurencija samo tera da se dokazujem. Postujem sve one koji su popularni, od Miroslava Ilica, Sabana, Semse Duljakovic, Dragane Mirkovic, Vesne Zmijanac, pa do Mire Skoric, Sneki, dva Halida, Harisa Dzinovica, fenomenalnog Sase Matica, Stoje... Za svakoga od nas ima mesta pod suncem...

Zbog takvog 'sportskog' stila, modni ga kreatori cesto proglasavaju neukusno odevenim. Mile uzvraca: Te kritike me ne pogađaju. Nosim ono sto mi najvise odgovara i ne podlezem modnim trendovima. Volim sportsku garderobu i kao nekome ko je sportski tip takav imidz mi najvise pristaje. Uostalom, o ukusima ne treba raspravljati.

NA BINI SAM NAJBOLJI

Obozavateljke i dalje luduju za njim, spopadaju ga... Mile Kitic: Spopadaju one mene, spopadam ja njih i tako je vec decenijama. Salim se, uvek sve okrenem na salu. I 20-godisnjaci padaju na glavu za mnom. Nije to zato sto me gledaju kao frajera, nego sto za mene znaju od svog rođenja. Blizak sam im...

Nemam pojma kako, ali iako sam vec za penziju, nametnut mi je imidz zavodnika. Daleko sam ja od toga, ali Marta me ponekad optuzi da sam se previse uziveo u ulogu. Salu na stranu, ne gleda mene publika kao frajera vec iskljucivo kao pevaca, zabavljaca koji voli da se blesavi i budali, koji je iskren i neposredan. Pa na moje nastupe dolaze klinci ispod dvadeset godina! Kako da u meni, koji sam presao pedesetu (doduse – tek) gledaju frajera?

Cinjenica je da vec par godina ja najbolje radim. Ali, da sam najbolji, ne mislim. Ima pevaca i boljih od mene! Ali, ja imam bar pedeset sto hitova, sto polu-hitova koje narod obozava. Na bini, nikom ne dam pardona. Tu sam najbolji!

http://mile.bizhat.com/bio.htm
Ona nije na forumu   Odgovori sa citatom