Nekada, negde cula sam podatak da u Srbiji vise od 60% ljudi je nepismeno ili polupismeno, tj. bez zavrsene osnovne skole ili samo sa zavrsenom osnovnom skolom. Isto tako sam saznala da neka istrazivanja, tj. statistika kojom se bave uceni ljudi u Srbiji pokazuje da je vise od 60% ljudi u ovoj nasoj zemlji na tolikom nivou inteligencije da ne mogu sami da donose bine odluke u zivotu vec im treba neko da ih usmerava u tome. Znaci ovo su zvanicni podaci koje bolje obavesteni ljudi na vlasti i oko vlasti ZNAJU.
Znajuci ovo vrlo je lako da "baratate" srpskim narodom kako vam je volja.
Znaci kad stanete za govornicu npr. skupstinsku i pricate prostim srpskim jezikom da vas vecina srpske populacije razume, vec ste uradili pola posla.
Drugu polovinu posla obave vladajuce strukture koje nista nisu uradile u tom pravcu da obican narod vidi da bolje zivi.
Kada sve saberete i oduzmete ono sto nam se desava od kada postojimo -500 god. pod Turcima, 40 god. pod komunistima, 10 godina pod Milosevicem, 6 godina pod ovima koji su zemlju doveli na korak od provalije i jos malo pa ce da naprave odlucan korak napred u tome (kad nam "uzmu" Kosovo koje je uzeto poodavno nego vecina toga nije svesna dok se to i formalno ne desi), eto nama radikala na vlasti koji pricaju obicnim srpskim jezikom.
Kad dodju na vlast sigurna sam da ce da pohapse sve one koji su sada na vlasti i oko vlasti a koji su napravili imperije pa kad pocnu da im konfiskuju imovinu pa da vitlaju time po svim sredstvima javnog informisanja (ne zato sto su oni heroji i nacionalni spasioci vec da bi napunili kase koje posle mogu sami da prazne, ali to se ne vidi) eto nas pod radikalima .. godina.
Da li ste procitali "Vodju" Radoja Domanovica. Ako niste procitajte. Nista se nije promenilo medju Srbima.
|