Ovo ce biti malo duzi odgovor :D Dakle broj 1 mi je svakako Michael Jackson, jer on je stvarno kralj, postavio je nove standarde muzicke umetnosti, sto se tice kako zvuka, tako i video-spotova i plesa. Na sceni je preko 40 godina, prodao je preko 200 miliona ploca, a njegov album "Thriller" je najprodavaniji album ikada sa 104 miliona prodatih cd-ova. Sam je napisao vecinu svojih pesama, i ne samo napisao, vec i komponovao muziku, pa kako ne diviti mu se?
Sledeci je Usher, po nekima Majklov naslednik. Ima sjajan vokal, mislim da je svakom producentu zadovoljstvo raditi sa njim. Spotovi su mu extra, odlicno igra, a i pesme su mu sve sami hitovi.
Osim njih dvojice postujem rad sledecih umetnika: R. Kelly, Alicia Keys, Shania Twain, Rihanna, Chris Brown, Ne-Yo, Omarion, Craig David, The Game, Ja Rule, Fabolous, Bone Thugs n Harmony etc... Takodje moram da napomenem i neke od muzickih producenata i tekstopisaca ciji rad takodje duboko postujem: Scott Storch, Dr. Dre, The Alchemist, The Clutch!, Danja, StarGate, Keri Hilson, Sean Garett...
Poslednju izmenu radio/la HYPE: 08.10.2007 u 04:54 AM.
|