|
Citat: Autor citiranog posta ZezaM |
|
|
|
|
|
Nervira me taj pasivan stav pojedinaca kada su ovako vazne stvari u pitanju.Nemoguce je biti neopredeljen ili jos gore-pomiriti se sa cinjenicnim stanjem. |
|
|
|
|
slazem se! u ovom sluchaju
nije dozvoljeno biti neopredeljen! ma kako drugi ovo shvatili,
to je moj stav!
Unicorn
|
Citat: Autor citiranog posta UNICORN |
|
|
|
|
|
Slazem se ja sa svima vama, iznad, od prvog posta do poslednjeg, samo sam naveo paralelu koja mi smeta....
Svi smo samozvane demokrate, jel tako?
Svi tezimo demokratiji , jel tako?
Objasnite mi kakv je to vid demokratije koji zabranjuje jedan pokret, politicku misao, partiju, bilo sta od ovog navednog?
Nema tu demokratije, to je samo farsa...
Svi mi osudjujemo fasizam , neofasizam, neonacizam, slazem se, ali mora ostati u domenu osude...
Francuska nije zabralnila jednog Le Pen-a |
|
|
|
|
Unicorn, nash Ustav, ma koliko ja bila protiv njega, zabranjuje fashizam!
U preko nekoliko chlanova zakona zabranjuje se shirenje... rasne, verske... mrznje!
Jedan od njih je i
Član 5.
Nedopušteno je delovanje političkih stranaka koje je usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje zajemčenih ljudskih ili manjinskih prava ili izazivanje rasne, nacionalne ili verske mržnje.
kao i
Član 21.
......Zabranjena je svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu, a naročito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovesti, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti i psihičkog ili fizičkog invaliditeta.
shto se tiche zabranjivanja imamo
Član 49.
Zabranjeno je i kažnjivo svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti.
toliko o nashim zakonima.
A shto se tiche Francuske, uporedo sa njihovim pokretom otpora,
imali su i jake, kako se to zove? kolaboratore? sauchesnike?
bilo ih je i kod nas ali u mnogo manjoj meri.
Moje lichno mishljenje je da mi nemamo fashistichke korene a sve ovo shto se pojavljuje,
ma koliko ja ne bila radikalna, treba iskoreniti!
A ti budi liberalan koliko hocesh ;)
Sad mi reci jesi li za ili protiv? jednostavno...