|
Da li si me ikada pitala u sta verujem i da li je verujem? Ili je ovo samo jos jedno od prebacivanja u nizu, stim sto se svi moji argumenti smatraju trabunjanjem zbunjenog bezboznika?
Ako mi moja percipecija dopusta da vidim (a ne samo GLEDAM, vec vidim) u vise pravaca, onda je to greh prema crkvi? A ako sam se ogresila o crkvu, znaci da sam se automatski ogresila i o svoju veru, koju nosim u sebi, svakog dana, gde god krenem?
Ja bih samo volela da mi das par odgovora na gore postavljena pitanja. Svi primeri su sa foruma. Ali ti meni prebacujes, kako se ja "hvatam za detalje"? Koje detalje? Dajem ti primere koje smo obe videle, i ti i ja. Nije to nadobudno prebacivanje neceg, sto je nepostojece ili irelevantno.
Minea, nerazdvojno je bilo, a bas ponasanje te "neizostavne institucije crkve" je dovelo do rascepa, do sizme samog korena i vere.
Da li ti je poznato cime su se branila duhovna lica, kada su optuzena za zlostavljanje dece? Branili su se Knjigom Mojsija, trece poglavlje, gde se postavlja zakonik o preljubi. "Posto nigde nije navedeno da se ne sme imati sexualni odnos sa decom ili svojim porodim, onda mi pred licam Boga nismo krivi". Zemaljska pravda kod njih postaje irelevantna?
Meni samo jedna stvar nije jasna: Postavim vam brdo pitanja, na koja trazim logicno, racionalno objasnjenje, sto je srz zdrave diskusije. Sta dobijem?
Dobijem istocnjacke mudrosti, koje nikada nisu odgovori, vec skretanje sa teme.
Dobijem ironicne, maliciozne odgovore koje tako dobro pise Tedola.
Dobijem analizu da sam nevernik, a niko me nikada nije pitao da li verujem.
Dobijem psiholoski profil sebe, a pitanja nemaju veze samnom.
I onda....vi ne zelite da diskutujete? Pitanje je, kako uopste diskutovati, kada ja pitam nesto u vezi crkve, a vi u "odgovorima" pricate o mom bezboznickom stavu?
Igramo li se gluvih telefona ili diskutujemo kao odrasli ljudi? |
|