Pogledajte jednu poruku
Old 23.09.2007, 04:37 PM   #302
Minea

Minea's Avatar

Status: Moderatorka
Korisnik od: 14.08.2006
Default Džin živi u Ukrajini

Klikni na sliku da je vidiš u originalnim dimenzijama.

Veterinar Leonid Stadnik sa severozapada Ukrajine proglašen je za najvišeg čoveka na svetu. Njegovo ime već se nalazi u američkoj Knjizi rekorda, a u izdanje "Ginisove knjige rekorda" 2008, koja će biti objavljena u Velikoj Britaniji 28. septembra, upisana je njegova visina od dva metra i 54 centimetra.

On sad kaže da je dostigao dva metra i 56 centimetara. Mesto u "Ginisu" mu je zagarantovano jer je dvadesetak centimetara viši od bivšeg najvišeg čoveka na svetu Kineza Bao Sišuna, koji je visok 236 centimetra.

Ovaj Ukrajinac iz sela Podoljanci kod Žitomira naglo je počeo da raste posle operacije tumora na mozgu, koju je imao sa 13 godina. Lekari pretpostavljaju da mu je tada stimulisana hipofiza, žlezda koja proizvodi hormon rasta.

"Mali 'ginisovci' su došli i počeli da me mere, ali nisu mogli da dohvate do temena ni stojeći na hoklici. Imam 36 godina i još rastem", kaže ovaj neobičan čovek za rusku "Izvestiju". On je težak 220 kilograma i spava na dva kreveta. Nosi cipele broj 65, i to mu je pričinjavalo veliki problem, jer je obuću morao da naručuje po meri.

Jednom je od prijatelja dobio patike iz Amerike, a svaka je bila teška tri kilograma. U listu rekordera može da uđe i po tome što ima najveću ruku na svetu - dužina njegovog dlana iznosi 31 centimetar. U njegovoj ruci flaša od tri litre izgleda kao tuba majoneza, ali zato ne može da drži čašu, jer je premala za njegovu ruku. Prevozi se zaprežnim kolima, a konj mu doseže samo do struka.

Zvali su ga Japanci da gostuje u televizijskim emisijama, ali je, kao i Amerikance, morao da ih odbije jer bi mu let avionom ugrozio zdravlje. Priseća se, medjutim, svog boravka u Nemačkoj.

"Na poziv rodjaka, koji mi je obezbedio posao u luna-parku, otišao sam u Nemačku. Nisam dugo izdržao, dao sam otkaz i krenuo kući autobusom. Za to putovanje, koje je trajalo dva dana, imao sam kartu za jedno sedište. Bio sam sve vreme sklupčan i danima nisam mogao da se oporavim posle tog putovanja", priča Leonid i dodaje da ipak nije hteo da se obrati lekarima, jer je na njih postao ogorčen posle operacije.

Nije, medjutim, ogorčen samo na lekare. Razočarao se, kako sam kaže, i u političare i u žene.

"Političarima nije do potreba naroda", iznosi svoj stav Stadnik, koji kaže da su mu predlagali da agituje za partiju Viktora Juščenka, što je on odbio. Zaljubio se kad je studirao, a kad je počeo munjevito da raste, devojka ga je ostavila.

"Što sam bivao viši, manje su šanse bile da se oženim", kaže Leonid.

(MONDO)