Pogledajte jednu poruku
Old 23.09.2007, 12:25 AM   #24
Honest liar

Honest liar's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.05.2007

Jedan od globalnih klisea danas je - sex.
Po tom kliseu, zene se oblace i ponasaju kako hoce zarad vlastitog ukusa, volje, raspolozenja, ili cega vec. Muskarci, sa druge strane, misle samo na jedno!

Goli stomak i otkriven pupak su, drage moje, POZIV. Isto kao i (polu)otkrivene grudi - takodje. Poziv, i to direktan i explicitan. Sta je drugo pojam i "institucija" (pojava) sponzorstva? Macka ce da se obuce sto izazovnije moze (cesto se tako i ponasa), a ja cu da je setam i izvodim da bi me videli sa njom. Ona svima u okolini emituje javnu poruku, a posle takvog provoda, ako se negde osamimo - njeno ne ce biti dovoljno? Ma hajde...

Ja ovde samo pokusavam da vas podsetim na zivotnu istinu da je sex aktivnost u kojoj ucestvujeo i MI i VI. Naravno da ovim ne zelim i ne mogu da opravdam silovanje. Ali, vec pre mene neko rece da se silovanje cesto dogadja i bez izazova u odeci ili ponasanju. Uostalom, ako vec ima silovanja i u braku, onda im ovo nije ni uzrok. Silovanje je cin bolesnika, odraz bezobzirnosti, odn. teskog poremecaja u socijalnom ponasanju. Za silovanje je robija opravdana!

Sa te strane, mogu i da razumem ako se zene (devojke) tesko odlucuju da ovo prijave.
Medjutim, pitam se: ako se silovanja NE prijavljuju, i ako se zrtve NE javljaju ni na konsultacije - kako onda ta gospodja, psiholog, moze da zna koliko je silovanja stvarno bilo?!