Potpuni sam ateista (agnostik, nevetnik, bezboznik). Medjutim, i pored toga nisam za bilo kakve zabrane. Ne vidim zasto bi se drzava i zakon bavili PRAVOM ljudi da misle (veruju) onako kako sami zele? Uostalom, pravo na misljenje garantuje i Ustav, koliko znam.
Samo, to se odnosi na sve vrste verovanja - na "zvanicne" isto kao i "nezvanicne" religije.
Sekte su, po definiciji isto sto i "crkve", jedino okupljaju manji broj vernika.
Otkako znam za sebe, u Bgd postoji Hriscanska adventisticka crkva. Ona ima i svoje crkve i vernike koje smo uvek nazivali "subotari". Adventisiti su po nekom zakonu koji se time bavi, razvrstani u "malu versku zajednicu" - odn. sektu. Da li bi onda trebalo da budu i zabranjeni? Zasto bi se od manje grupe ljudi silom zakona pravili - ilegalci?
Ako se neko bavi ZLOCINOM (u smislu zakona) to treba goniti, to ne sme da opravda ni njegova veroispovest. Ali, veroispovest, kakva god da je, nije ZLOCIN.
I uopste mi nije jasno zasto bi drzava i zakoni trebalo da se bave - religijom i crkvom?
Ma koliko grubo i neotesano delovalo, Marlino misljenje ima dobru i logicnu podlogu. Svaka RELIGIJA je anahronizam. Takodje, svaki VERNIK ustvari nije svoj, nego je indoktriniran - osoba pod tudjim uticajem. Marli je ono sto misli rekla bez velikih obzira, ali je to u osnovi ipak - tacno.
U svemu ovome meni nesto drugo pada u oci: nasa policija je jako dobro upucena u vrste sekti i njihove obrede. Cak i u tako skrivene i tajanstvene kao sto su satanisti! I to do detalja - sex u mrtvackom sanduku, komad hleba u krvi, homoseksualna "inicijacija"...
Ali, za UBISTVO gardista nema nikakvih saznanja! Tu nam treba i Visbaden, i FBI. Ko zna, mozda ce za resenje tog zlocina uskoro potraziti i bozju pomoc?
Druga UBISTVA - policajaca, ministara i ostalih da i ne pominjem.
Zasto imam neodoljiv utisak da nas, sve zajedno, neko pravi budalama?