Pogledajte jednu poruku
Old 13.09.2007, 03:48 AM   #21
marijaS

marijaS's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 19.12.2006

Canon,hajdemo ispochetka.Moj komentar o odmoru je bio vezan na ostale,ja sam svoje mishljenje o povratku vec iznela.Opet ne napisa gde se ti to nalazish.Imam jako puno kontakata ma medicinom(koju sam u beogradu i studirala),iako trenutno ne radim taj posao,bar u ovoj zemlji(a to je Svajcarska),i znam kako medicinski radnici rade.Ja ti garantujem da ovde niko ne radi 56 sati nedeljno,tj svaki dan + vikend dezurstva i onda i Jovo nanovo.Da ,zbog posla je nuzno raditi i vikendom ,nocu(zavisi gde radish),ali isto tako imash 2 dana nedeljno slobodno.To je lichni izbor,biranje rpofesije.Sad zadjosmo u drugu temu.Niko nije ni rekao da ljudi rade po 24 h,ali isto tako RADE svaki dan u nedelji,eventualno 1 slobodan.Po meni ,josh jedna mana je ,sto sindikat nije toliko jak,i sto ne postoji zakon o radu.

Meni dole nije falilo nishta,ama bash nishta,i sad da mogu vratila bih se i nastavila gde sam stala.Moji roditelji su radili,i to poprilichno ,i imali su.Sada je moja sestra ,nashla sasvim solidan posao,zivi sama,zelela je da se odvoji od roditelja,to je i ostvarila sa 22 godine,ima odlichnu platu,fin posao,placa stan,nema za razbacivanje,ali da zivi sasvim normalno da.Buvo svaka chast,radicesh 3 posla i kupicesh stan,ovde je to mnogoooo drugachije resheno,stan ne otplacujesh nikad,jer ce te porez odrati,placash mesechnu ratu,koja iznosi otprilike kao i renta .Nije neplativo,medjutim nije ni naivno.

medjutim zaista mi nije jasno to pljuvanje po Srbiji,rekoh,ne sporim da ima jako puno nedostataka,medjutim nije ni da djubre pliva po ulici,ljudi leze po Infektivnim klinikama itd,itd.

Canon,kad vec pitash,oko 5 nedelja odmora,medjutim ,svaki vikend koristimo za odlazak negde,nekako smo u centralnom delu,pa do svih susednih zemalja autom imamo 1.5-2 h,a avionom josh manje,za neshto dalje destinacije.