Pogledajte jednu poruku
Old 12.09.2007, 09:38 AM   #18
Canon

Canon's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 13.08.2007

Citat: Autor citiranog posta marijaS
View Post
Kalamiti dzej,ja ne znam gde si ti bila i sta si radila,ali mogu ti recikako je ovde.Canon isto vazi i za tebe,opet ne znam gde se nalazish,i koji posao radish,medjutim te priche o poslu ceo dan,o rmbachenju ,izrabljivanju su davno proshla vremena.

Ovde se radi od pola8-8 do §6h-16:30 max.8 sati dnevno ,sa pauzom za ruchak oko sat i za doruchak oko 15 tak min.Radi se od ponedeljka do petka,prodavnice dodushe rade do 18 h i to je sve.U Srbiji se radi 24 sata dnevno,7 dana u nedelji.Ako ti ce cefne da jedesh vruc hleb u nedelju u 23 h,eto ti ga ispred nosa.

Bojane ,to je jako individualno,tvoj brat nije spavao dobro,ne zato sto u Srbiji nema kreveta,ili je ne znam sta po sredi,nego zato sto mu ili krevet ne valja,ili je pormenio sredinu pa mu se organizam teshko navikava.

Tachno je da jako puno stvari ima da se doradi,i toliko propusta i nenormalnosti ima,medjutim,ako iko putuje i svrcka se,onda sam to ja i dragi,ali ipak ,bar 2-3 puta godishnje odem do Beograda i kuce,na nedelju-dve,i napunim baterije.Vidim meni drage ljude,uzivam u svojo zemlji,i provodu ,hrani,porodici.
Ok, MarijaS da i tebi objasnim. Kad se radi u nekoj fabrici ili u nekom birou, imas fiksno radno vreme. Kad imas medicinsku struku, onda se radi i vikendom i nocu itd. U Srbiji niko ne radi 24 sata dnevno, vec su radnje otvorene 24 sata dnevno, ali ljudi rade po smenama, tako da to sto spominjes nema nikakve veze ni smisla. Nijednog trenutka nisam spomenula rmbacenje, ali sam odsutna od kuce po ceo dan. Da sam se setala po gradu i sedela po kaficima, isto bih se tako umorila.. sama cinjenica da nisi kod kuce je zamor, ok?

Zanima me koliko ti traje godisnji odmor kad mozes "toliki broj" nedelja da provedes u Beogradu i jos da se svrckas na druga mesta.

I kao zakljucak, tvoj komentar je potpuno promasena tema, jer se ne radi o tome otici na godisnji odmor i napuniti baterije, sa platom u dzepu zaradjenom u inostranstvu, vec se radi o tome vratiti se definitivno u Srbiju i ziveti tamo.

Nadam se da sam bila jasna.