Pogledajte jednu poruku
Old 07.09.2007, 06:47 PM   #10
McLoud

McLoud's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 25.09.2006
Godine: 28

Zasto treba da nas interesuje ako Crna Gora zeli svoj jezik? Zato sto je u pitanju kradja vec postojeceg jezika i nacionalnih obelezja. Veoma ozbiljno i veoma jednostavno. Isto kao sto su neke druge bivse drzave SFRJ vec ukrale iste. Vidis, u Australiji, SAD i Engleskoj se govori isti jezik, ali taj jezik se ne zove australijanski ili americki - vec ENGLESKI.
A mnogi hoce crnogorsko drzavljanstvo (oni koji nisu crnogorci), zato sto im treba za muvanje oko registracije automobila. Sve olos do olosa, ja to bas ne bih uzeo kao argument.
Nisam vernik, ali mi je sasvim logicno da SPC nece da prizna jednu kvazi crkvu kao sto je ova nova u Crnoj Gori. Nema nikakve crkveno-pravne,a ni istorijske potpore za to. To bi bilo kao kada bi mi u Banatu dosli na ideju da osnujemo svoju crkvu.
Nego, da li bi mi objasnila zasto Crna Gora sebe zove Montenegro? Po italijanskom, trebala bi da bude Montenero. Montenegro u bukvalnom prevodu znaci "planinski crnac". Cudno, zar ne? Nije mi namera da vredjam tvoj osecaj nacionalne pripadnosti, samo zelim da mi to objasnis. Ako znas i hoces.