|
Citat: Autor citiranog posta MARLI |
|
|
|
|
|
Minea posto si vernica naravno da ti ta dva nisu ista. Znam ja dobro sta je pravoslavlje a sta satanizam.
Slobodno mozes da uzmes i da zlocine pocinjene iz verskih pobuda izjednacis sa zlocinima sektasa.
Zrtava cak ima vise zbog hriscanstva i Islama nego od sekti. Mnogo vise.
Ali kako si ti na jednoj strani a ja nisam ni na jednoj od tih, nemam sta da ti objasnjavam. Ti si po meni isto zavedena kao sto su zavedeni neki sektasi. Svi verujete u istu stvar - u neke vase Bogove (koji god da je to Bog). Cilj tvoje vere je ono sto me u sutini ne zanima, samo ti govorim da je zbog 'tvoje' vere (hriscanstva) pocinjeno mnogo vise zrtava nego neke satanisticke crkve.
Zato sam izjednacila te dve stvari.
Mada ovako ispada hriscanstvo mnogo gora stvar..
Ako ja ne znam sta je pravoslavlje, onda ti ne znas istoriju i zasto su vodjeni neki ratovi...... |
|
|
|
|
Pa ne znash istoriju chim meshash veru koja propoveda dobro i satanizam...Bash zato shto nisi ni na jednoj strani, nisi kompetentna da govorish o tome ...
Najgore od svega mi je kad neko ne poshtuje shto je nekome sveto...
Spominjenje Patrijarha Pavla u takvom kentekstu i izrugivanje za mene je greh, a to ne znachi da sam ja ogrezla u veri..
Ja sam samo umereni vernik koji poshtuje i ceni, a kao shto poshtujem i cenim svoje tako poshtujem i druge priznate vere...
Ne sekte! to su nepriznata udruzenja koja nisu pod crkvom ili dzmijom kako god...To su samovoljno ili ti proizvoljno napravljena drushtva koji veruju ko zna shta i to samo oni znaju...