Pogledajte jednu poruku
Old 06.09.2007, 05:57 AM   #8
UNICORN

UNICORN's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 10.08.2006
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku UNICORN

Citat: Autor citiranog posta Jaca_VS
View Post
A bojim se da se kod nas nece nista preuzeti povodom toga... Evo vec 21 godinu zivim ovde i jos uvek nisam cula da su nesto ili nekog priveli zbog toga sto je u sekti ili da su prosvrljali malo po bregu (gde ih inace ima najvise).... Mada, navikla sam na to sve, bar ovde... Dok ne pocnu oni mene da diraju (pu, pu, pu, ne daj Boze), necu ni ja njih... Ne zelim ni kontakt malim prstom na nozi sa njima... Ogavni su mi...
Sve je to zbog toga sto zakonski nije regulisan rad i tumacenje sekti....
Zbog medjuverske tolerancije, i multietnickog drustva kod nas, zakon dozvoljava svaku vecu grupu koja se veze za neku veru, tumacenje vere, ili sekte... iz razloga demokraticnosti... ne videci da se kopa grob i religiji ( mislim na zvanicne religije: Islam , Hriscanstvo.... ), i naravno drustvu u celini...
Zakon mora jasno definistati sta su zvanicne veroispovesti kod nas, i sa tim krenuti u razbijanje ove inace lose pojave po celokupno drustvo..
Mislim da bi nase crkve i uopste velikodostojnici trebali toj strani da se okrenu i spashavanju vere u svako obliku, pre nego bavljenju politikom, sto je na zalost, danas prevashodna okupacija verskih institucija... bore se za politicki upliv,a kopa im se temelj vere i samoodrzanja, samopostojanja...
Mislim naravno i na Hriscanstvo i na Islam... u istoj smo buli ( mada moram da priznam, Islam ima mnogo stabilnije vernike, i malo koji ce se odreci svoje vere i pristupiti nekoj sekti, za razliku od Hrishcana, sto je za pohvalu ).