Pogledajte jednu poruku
Old 31.08.2007, 09:45 PM   #46
cuore_sportivo

cuore_sportivo's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 03.12.2006
Godine: 24

Nadam se da se neces ljutiti ako malo proanaliziram tvoj odgovor (jer na temi namenjenoj diskusiji na tu temu ne nadjoh ni jedan odgovor koji se moze nazvati odgovorom). Naravno ako postavimo da je situacija sadasnja.

Sto se budzeta tice - on se kreira na pocetku godine za sledecu - kako ga kreiras takav je. Sto je manji to je bolje i naravno izbalansiran (prihodi=rashodi). Naravno ako je suvise mali imamo problem (sto nismo videli) a i kada je suvise veliki imamo problem (sto gledamo zadnjih oho hoooo godina, vise od 50). Sada da ne davim o budzetiranju da idemo dalje. Vojsku nije niko unistio - pojela je sama sebe. U vreme opste besparice devedesetih se ofucala i nikada se vise nece oporaviti. A i jedan tako glomazan sistem koji ne funkcionise - treba to nahraniti (novcem). Dug - ovoliki koliki je. A i nije nesto posebno visok.

Ipak najvise volim odgovore "tesko je reci sta bih ali znam sta ne bih" - u ovoj zemlji svi znaju sta nece ali retko ko da zna sta hoce!

Ne shvatam sta podrazumevas pod "socijalnim programom".
Prioriteti - koliko sam primetio to je i svuda prioritet - prosto vise ne znam grad gde nisu menjane vodovodne cevi (i naravno raskopane ulice uz burno negodovanje stanovnika - ne valja kada se ne radi a ne valja ni kada se radi). Gasovodi i toplovodi se isto grade (ne govorim sada o Beogradu). A trgovi i parkovi - to je nebitno ali nikako suvisno.

Policija i sudstvo - slazem se. Samo bi to bio bas jedan radikalan (ne radokalski, da se razumemo) rez. Kontradiktornost - prvo se zalazes za socijalu a onda bi desetine hiljada najurio na ulicu. Mislim i ja bih ali se ne zalazem za socijalu.

Takse u domovima zdravlja - a bolje je davati lekaru "ispod zita" i da nema ni plombi ni proteza? A sto se cene tice mnogooo je niza nego kod privatnika (2,5 do 3 puta niza). U principu sto se stomatloga tice bezveze je sto se popravka naplacuje - to bi trebalo da pokriva osiguranje ali zato vadjenja i proteze - udri po usima. Da su cuvali zube nebi bilo potrebe za vadjenjem niti za protezama.
cuore_sportivo nije na forumu   Odgovori sa citatom