Pogledajte jednu poruku
Old 23.08.2007, 06:44 PM   #35
kuliramnp

kuliramnp's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 29.03.2007
Godine: 24

Jedna vrsta smrti jeste i kada covjek zaspe,utone u san.Uglavnom svi mi kada legnemo u postelju i zatvorimo oci(zaspemo)tada postajemo mrtvi za ovaj svijet!Naime,kada covjek zaspe njegovi organi,tkiva idr funkcionisu i rade,bez obzira sto mi toga tada nismo svesni.Ali pre spavanja svesni smo da se nasa budnost i poveznost sa materijalnim svetom gasi,i da nastupa druga vrsta zivota.
Zapitajmo se dok spavamo zar nismo mrtvi(zanemarimo materijalno funkcionisanje nasih organa,disanje,krvotok idr)zarse ne razlikuje nas dan i budnost od noci i prepustanja snu i odsutnosti od svih desavanja i culnih nasladjiavnja(gledanja,jela,pica idr).
Ja vjerujem da ima ogromna razlika izmedju dana i noci,tj.izmedju budnosti i sna.

Medjutim vazno je za temu da napomenem da i pored toga sto smo mrtvi mnogim culima kada zaspemo(ne gledamo,cujemo,pricamo,mirisemo)mi ipak zivimo.I to je taj zivot posle jedne vrste smrti tj.sna.Ja vjerujem da mi tada zaista umiremo,i da je jedna od glavnih razlika od prave smrti nase kasnije ponovno budjenje.A kod prave smrti nema budjenja nakon sto zatvorimo oci,i tada svakog od nas na razlicite nacine(obicaje)odvode do groba i tamo ostavljaju da zivimo tim zagrobnim ili zivotom poslije smrti.

Mnogi su pisali o tom zagrobnom zivotu,kakav je i sta se radi,ali ja licno nisam sve to naucio i procitao tako da o tome necu puno govoriti.Ono sto znamjeste da se taj zivot puno razlikuje od naseg i da su nase mogucnosti koje sada imamo oduzete,ali dusa nije!

Dakle za taj tamo zivot je najvaznija ljudka dusa,njen mir,cistina znanje,plemenitost,isl...
Nisu tamo na ceni bilderi zbog misica jer ih crvi jedu,i neznam kome trebaju,hehe.Ono sto je na ceni jeste smirena,srecna,i spasena dusa.!

Da zakljucim moj stav jeste da vjerujem u zivot poslije smrti,i ne samo to,verujem da se za njega treba vec sada spremiti,tj,poneti i opskrbiti se stvarima potrebnim za taj put i taj novi zivot.Jer nemoze se lijepo ziveti nijednim zivotom bez osnovnih potrepstina kako za dusu tako i tijelo!

Sada zelim da postavim jednoo pitanje:Dok sanjamo neki san mi uglavnom toga nismo svjesni,naprotiv u snu se uplasimo,zaplacemo,nasmejemo,najedemo,napijemo idr.i dok sve to radimo mi mislimo da smo zivi i budni i nimalo ne sumnjamo u san(bukvalno mi tada zivimo zivot)Znaci mene zanima kako je to moguce,i odakle nam taj zivot u snu(tako realan)i cime tj.kako gledamo u snu,cujemo u snu,mirisemo u snu,a u realnom zivotu mi spavamo(ne vidimo,nisti sta slusamo)?!I zar to nije zivot,vrsta zivota nakon jedne vsrte smrti?!