|
|
|
|
|
|
|
и зато генетичари, ако нешто можете допринети, допринесите у проналажењу лека против опаких болести а немојте да у функцији глобализма одржаве њихове лажи на пиједесталу истините '''историје''.
Многи Срби нису ни свесни на колико богату традицију и културу могу да се позову и буду поносни.
А о типовима. Па нису ни Срби у постојбини ((а ни сви остали Словени) били ко иштанцовани на истом калупу. па за постојбину постоје подаци о племенима и о њиховој доста значајној разлици у фенотипу. једни су живели на леденим и хладним обалама и остврвима Балтика а други у питомијим крајевима Мораве. И нормално да су им фенотипови били различити. |
|
|
|
|
Ono su medicinske cinjenice. Nemaju veze sa "globalizmom", tako da ne vidim smisao spominjanja istog? Mozda bas ta tamo spominjanja autoritarnost i mrznja "osobe iznad"?
Gore navedene cinjenice su dokazi da svi Srbi
nisu isti. Srbi danasnjice su mesavina, nus produkt hiljade godina, a u svom genetskom kodu samo 13% "Srba" imaju slovensko poreklo.
Takodje sam napisala gore, da je gen, koji odlikuje Slovena, isti kao i kod Germana, Kelta i Ugro-Finaca, sto u stvari daje potporu tvojim informacijama o prastojbini Srba negde u danasnjog Nemackoj.
"Ploca", o kojoj ti pricas, je takozvani
"Tanjir iz Nebre", na kome je kartografski precizno odslikan jedan komad galaksije, sa ogromnim delom precizno nacrtanog sazvezdja. Starost je ispravna, tanjir datira iz perioda od pre 3000. godina. Nadjen je u grobnici jednog od tadasnjih druida, tako da se pretpostavlja da je Tanjir iz Nebre koriscen kao pomoc kod merenja godina i meseci, bio je neka vrsta kalendara. Pretpostavlja se da je takvih tanjira vise u tom delu Nemacke, jer postoje nekoliko arheloskih nalazista, u kojima su nadjeni razliciti komadi grncarije, koja je sagradjena iz istog materijal, a nacrt je bio skoro pa totalno identican.
Nije tacno da Nemacka ne objavljuje nikakve podatke o Tanjiru iz Nebre. Imam kod kuce materijal, koji je objavljen pre nesto manje od pola godine, u kome su svi podatci o karbonskim nalazima i ostalim testovima, koji su obavljeni, kako bi se ustanovilo poreklo i starost Tanjira iz Nebre. Ako te zanim, gledacu da to veceras prevedem i postavim ovde.
Meni
nije jasno zasto krivis cinjenice, jer: Nemacka nikada nije negirala da njihov narodi ima istu genetiku kao Sloveni. Ako procitas bilo koju knjigu iz antropologije, koju je pisao Nemac, videces o temu ti pricam. Moja iznosenja iz genetike i tvoji "dokazi bazirani na nacionalnoj svesti i kulturnoj bastini" se medjusobno dopunjavaju, medjutim ne znam zasto, ali imam osecaj da se "gadis" dnk analiza i slicnih materijalnih dokaza, tako da se vracamo na
Dusanov zakonik i "odstranjivanje brade".
Btw, ako vec nismo pastuni tj. talibani tj. dinarci, zasto mislis da je u Afganistanu i dan danas najveca kazna za muskarca brijanje? Da nije mozda Car Dusan isao na odmor u Afganistan, pa video kako se talibani medjusobno kaznjavaju?
Dalje: "dnk analize nisu dovoljno dobar dokaz", ne znam ko je to rekao, ne zanima me preterano, zanima me sama ta recenica.
Na zalost,
dnk analiza je najpreciznija vrsta analize ljudskog bica.
Dnk ne bi bio to sto jeste, da ne
nosi bukvalno sve informacije o coveku i njegovim precima u sebi. Dakle, odredjena merila tj. parametri, koji se koriste prilikom izucavanja dnk, su toliko precizni i skoro-pa-nepogresivi (necu ovde da napisem da su totalno nepogresivi, u sta ja verujem, jer ce onda doci do ispada tipa: "nista nije nepogresivo !!!" ), da je meni malo neverovatno sumnjati u tako nesto.
Mislim da cinizam u pokusaju tipa: "nadjite lek za opasne bolesti, a nemojte se zezati istrazivanjima" apsolutno nije na mestu. Da li to treba da znaci da od sada trebamo da se pozivamo na ono, sto su "nam nasi stari pricali", a svaki oblik nauke ne smemo ili ne trebamo da iskoristimo u shvru saznanja ko smo i sta smo? Jedno je kada jedan covek ima krizu identiteta, drugo je kada cela nacija (Srbi) ima krizu identiteta. Posledice su vidljive svugde oko tebe, samo treba pogledati.