Ima ovde istine ali i malko proseravanja, no ja sa tim problema nemam. Doduse danas svako ko zeli da zivi zavrsi... bez zivota. Danas svako ko zeli da zivi zavrsi u neurozi.
Obratiti se fenomenu po imenu KAPITALIZAM, obratite se politichrima, vladama, ekonomiji.
|
Citat: |
|
|
|
|
U Americi oni uglavnom stvarno tako zive, ali jednostavno zarobe se u poslu, kupe velike kuce na kredit i onda ne mogu da prestanu da rade jer moraju da ih odplacuju, prave puno dece pa treba i puno novca.. |
|
|
|
|
Amer kada omatori i vid sta je izgradio, bar pocne da koristi svoje materijalno bogatstvo, da se provodi, da radi manje, dize adrenalin, dzogira, hrani se zdravo, igra golf. Srbin moze samo na psihijatriji da zavrsi ili u debeloj depresiji.
Po meni vi trazite na pogresnim mestima i sa pogresnim ljudima. Veze trazite po klubovima, kaficima, diskotekama. Znate kada ce te ih naci? Nikad.
Folirate se, udarate pravila, birate povrsno - sve to dovodi do svih tih fenomena koji vam smetaju. Ovim ne zameram nikom, to je vas izbor, skontajte snagu pojedinca, moc bunta i da je covek revolucionarno bice - mozda i promenite nesto.
Ja lichno, mislim da je bitno raditi na razvoju duhovnosti. Niko to danas ne radi, svi puno pricaju o tome, ali niko ne radi na tome. Ici na yogu, raditi tai chi opet ne vodi ka tome.
Vecini ljudi koje sam pitao za smisao zivota, cemu taj zivot
"osnujem porodicu, bla bla bla - umrem. "
I onda... cemu zivot? Koliko vas pije kokakolu? Mislite da je stvarno volite? Sumnjam, isprali su vam mozak reklamama i jednim picem koje je psihoaktivno. Kokakola je samo primer, milion stvari je tu, alkohol, cigarete itd... Ima to svojih pozitivnih strana, ali ovo sto se danas desava prevazilazi svake granice.
Pogledajte u sebe i oseticete zivot. A zivot je bol, to je prva lekcija. Bar iz mog lichnog iskustva, gradimo iluzije da volimo nesto, nekog. Sto dublje gledamo u sebe kontamo koliko je to sve ustvari iluzija. Iluzije se razbijaju, stvari gube vrednost koju su imale u nasoj glavi. It is just a way it is. Svaki razlog je opravdanje, opravdanje za ucvrscivanje iluzija koje gajimo.
Za kraj poruka 'if you dont live for something you will die for nothing" i svi vi koji pricate da pratite "srce", razmilite, dali ste pogledali u svoje srce, da li ga stvarno pratite ili to koristite kao nesalomivo opravdanje za ucvrscivanje iluzije zivota.
p.s.
|
Citat: |
|
|
|
|
Treba pronaci vreme za smeh, za citanje, za druzenje, za lencarenje, za uzivanje.. jednostavno treba ziveti.. Ljudi su postali okovani poslom, obavezama, problemima, i istina je da ne zive, nego prezivljavaju.. |
|
|
|
|
Prepuna si ti optimizma dijete. Uopste ne sagledas stvari realno zivis u iluziji. Da li mislis da je lako naci vreme za sve to, ako imas porodicu da izdzavas, racune da placas, sefa koji ti sere... kapitalisticku masineriju koja pojede svakog ko je ne prati. Meni se iskreno cini da ti imas poprilichno dobru finansisjku situaciju. Da si nekad svesno osetila kako je nemati, znala bi o cemu ti pricam. Da si ikad osetila kako je biti gladan, opet bi znala o cemu ti pricam. Kao sto rekoh, svi gradite neke iluzije. Lako je reci treba naci vremena, da ti dam dobar posao, zenu, dvoje dece.. kucu... da vidim da li bi ti bilo du uzivanja, da li bi imala snage i energije za uzivanje iako imas zelju i teznju za istim.
Cheerz