|
Citat: Autor citiranog posta Aenima |
|
|
|
|
|
Uz to, u mestu Banja kod Priboja, u kome zivi baka mog decka, covek koji je bio najveci shvaler i od koga su sve zene bezale glavom bez obzira je bio svestenik. Znam to, iz proverenih izvora, baka mog decka redovno ide u tu crkvu na Banji, tj. manastir.
|
|
|
|
|
Ovde mi je mnogo sto sta nelogicno, ja se izvinjavam, ali ne mogu da ne primetim jedno, a to je da ako je on bio shvaler, onda zene sigurno nisu bezale glavom bez obzira, naprotiv, a to jos sto sta govori o baki koja i dalje bas odlazi tu u crkvu....
Dalje ne sumnjam u reci da je jeo prshut, za vreme posta, ali ta prica se provlaci kroz mnoga sela, pa i moje, koje nema veze sa Dobojem, tako da mi taj deo lici na urbanu legendu.., ali kazem, ne mora da znaci...
Sto se tice dela o pedofilima itd... u pravoslavnoj za razliku od katolicke, protestantske crkve to su pojedinacni slucajevi, Dok su tamo uobicajena pojava, pa mnogo vise vernika je i dalje zakucano i zatucano...
Pricamo o politckom mesanju crkve? pa sta radi katolicka? treba li pustiti da sve ode u vetar?
Crkva nema pravo da se mesa u zakonodavstvo, slazem se, ali isto tako ima pravo da savetuje... ma koliko saveti bili losi....
Da je Pavle kojim slucajem rekao da od Kosova treba odustati, mnogo vise vas bi stalo na njegovu stranu i podrzalo takav stav, a onda ne bi nikome smetalo sto se mesa u politicke stvari, za koje opet ne smatram da se mesa, ili bar ne u meri gde moze da nasteti nasoj divnoj, pametnoj politickoj eliti i inteligenciji...