Tema: Vojni Rok!!!
Pogledajte jednu poruku
Old 16.07.2007, 10:07 PM   #4
dusanonline

dusanonline's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 07.11.2006
Godine: 25

Brate nikome vise nije jasno zasto se ide u vojsku. Nisam nikada nesto bezao od vojske tipa plasim se, kako cu bez mame itd. ali ne vidim vise svrhu da civili budu vojnici (?)

Tu je policija i specijalna policija da nas brani od terorizma ako je to potrebno, tu je profesionalna vojska da se ukljuci u medjunarodnu alijansu NATO i sacuva nam mir.
Cemu svrha da ja budem u pesadinac? Niko vise sem terorista ne ratuje mitraljezom,..Tenkista? Pa ima profesionalaca koji ce njima upravljati, sigurno nece da daju meni, imamo vise tenkista od tenkova... Radari? Na ovim sistemima na kojima nas uce nemaju veze sa novim sistemima pa bi u slucaju neke mobilizacije za 30godina morali ponovo da nas uce......

Nasa vojska nema smisla vise, cujem da su uspeli da profesionalizuju vojnu policiju, svaka im cast, jer sam ja trebao u tamo u taj rod su me regrutovali, a kada ce profesionalizovati druge rodove ko znaa! Kad nabave tehniku?? Nece narednih 20god.

Mislim da smo nesposobni da se profesionalizujemo zato stoji stari zakon o obaveznom sluzenju.