Vojni Rok!!!
Zdravo svima, ovo mi je prvi post na ovom sajtu... Kao prvu diskusiju-pitanje hteo bih postaviti u vezi sa vojnim rokom. Zasto cela Evropa nema vise obavezni vojni rok, zasto kada se Crna Gora odma kada se odvojila od Srbije izbacila obavezu vojnog roka, a kod nas je jos ostalo? Vidite ja imam 25 god . i zivim u Italiji, po njihovom ja bi trebo do 27 da odlazem, posle imam duznost sa drzavom da ispunim vojni rok. Po mome ja duzan drzavi nista nisam , u malih nogu doso sam u inostranstvo ,ovdi sve skole zavrsio i sada radim imam dobru platu i.t.d. Imam i kredit od 50.000evra, koj ce to da placa da bi ja iso u vojsku, MOJ DEDA? Ako drzava nije imala mogucnost i jos uvek ga nema da ostvari ljudima koji rade u inostranstvo , prliliku da poprave neke stvari da ima posla i kod nas, zasto bi ja moro da uradim nesto za njih? Tesko njima da bi mene imali u vijsci, posle 2 dana bi me izbacili, ja ovde radim, do godine se zenim imacu decu ,sad cu da idem sa njima da se igram vojnika kao malo dete, da ginem... PA IMAM JA MOJ ZIVOT A KO PRAVI RAT NEKA SAM IDE DA GINE A NE DRUGI ZBOG BITANGI.... Samo da vam kazem da je tako , i vidim da jos vucu tu vojsku, koj zna doklece ,ali samo cekam dan da jim se ja pojavim tamo ,videcemo cija mati crnu vunu prede, da jih ja pitam desu bili kada sam imao 9godina.To je moje misljene sada neka svako kaze sta misli, samo mislite sa vasom glavom, ne dozvolite da vam niko soli pamet, ja to nikada nisam dozvolio i NIKADA NECU!!!
|