Pogledajte jednu poruku
Old 11.07.2007, 07:26 AM   #10
MARLI

MARLI's Avatar

Status: Global Moderator
Korisnik od: 16.02.2007
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku MARLI

Citat:
Ko tebi ili meni garantuje, da Dusa u stvari nije komad toga, sto neki nazivaju "Bogom", i da sve Duse zajedno stvaraju bas tu Visu Silu? One Mind.
Bog je jedan od termina kojim se opisuje savrseno, nadljudsko bice, za koje mnogi ljudi veruju da je tvorac univerzuma. Bog je neobjasnjiv i ne moze primiti bilo kakav fizicki oblik, on se ne moze transformisati u nesto fizicko i td.

Znaci Bog, neobjasnjiv je kao i sama Dusa, pa ako verujemo u Dusu onda smo zaista religiozni. U tom slucaju ja, a valjda i svi mi , jesmo religiozni.

Ali, zar nisu pozadine svih religija povezane sa tim da pre svega treba da verujem u ono sto se desilo Isusu Hristu, da je vaskrsao i td... I tako redom, svaka religija povezana sa nekim covekom kome se nesto desilo u sta treba da verujemo.

Ako dusa postoji zaista, kako se onda nikome ta dusa nikada nije ''uspela'' na nabo, kao Isusu, zar ona nije ista kod svih nas? Mislim, kad je vec ima?

A ovo sve pisem jer u Boga ne verujem, u Dusu verujem, odnosno svi verujemo. A ako je Bog u stvari Dusa, onda su sve religije pogresile put kojim ce verovanje u tu Dusu da pokazu i dokazu ljudima... Zabole me glava.