Koliko sam shvatila pitanje je postavljeno onima koji zive u Srbiji...
Elem, zivim u Srbiji i mogu reci da poznajem mnogo ljudi koji su otilsi odavde. Prvo, otisli su odavde jer ih sve ovo ovde gusi, i drugo da zarade pare. Imam druga u Brazilu koji se ozenio Brazilkom ,'postao' sada Brazilac i nece vise nikad ovde da se vrati. A i zasto bi? Eventulano nekad, iz ljubavi prema nekim prijateljima, da ih vidi, a ovako da ostane ,i zivi, ne.
A postoji i ona druga grupa koja je privremno otisla i stalno govori, vraticu se jednom i u Srbiji cu da ostarim...
Sta o njima mislim? Mislim da su ( za razliku od nas) uradili nesto da im bude bolje. Ponekad im zavidim jer nisam na njihovom mestu. Kazem sebi, bilo bi mi lakse svuda nego ovde. S te strane ih razumem. Ali opet, vratim se svom zivotu ovde, sve je nikakvo, bukvalno nikome u Srbiji se ne mili da tu zivi, hoce da odu...
I sada, pitanje je: Da li je njima tamo teze ili nama ovde?
Pa svakom svoja muka najveca.
Smatram da je svuda bolje nego ovde.
O tim ljudima mislim sve najbolje, a licno mislim da bi im bilo teze da su ipak ostali ovde. I sami znaju zasto su napustili Srbiju. Kako im tamo ne moze biti dobro? Sve je bolje samo da nisu ovde u Srbiji.