|
Citat: Autor citiranog posta Alexa76 |
|
|
|
|
|
Maloletna sa 21 godinom?
Cudno neko maloletstvo ;)
A i veoma je tuzno ustanoviti da maloletnica u Norge ;) zaradjuje i salje familiji u Srbiji. Da su srecna vremena tebi bi familija slala, jer si, kako rece, maloletna. ;)
Sada ti verujem da se mucis za svoj novac...i ja bih smatrao svoj rad mucenjem da imam 21 godinu, studiram, radim, a deo zaradjenog novca saljem u Srbiju.
No dete...ti imas 21 godinu, kupis suknjicu, helanke, karmin, naklopas se kod tvojih i jedina ti je jos obaveza da izogovaras jednu drugaricu a da drugoj otmes decka ;)
Ja sam, dok nisam dobio decu, pomagao i to MNOGO...vise od svojih mogucnosti. |
|
|
|
|
pa dragi alexa koliko pametujes cudi me da to neznas,zvanicno punoletstvo u norveskoj kad mozes da radis sve sto rade kod nas s 18 godina ( odlasci u ssve klubove i ostale peripetije) ovde je s 23 godine.
mozes da radis, jer ovde mozes d aradis vec s 15 god regularno, ali ne mozes u sve klubove ne mozes ovo ne mozes ono, ali sve se odnosi na novcni zivot najcesce.
to sto ja zaradjujem i saljem mojima ne u srbiju nego u bosnu ne smatram nimalo tuznim nego sam ponosna na to, naime ja ne saljem njima lovu jer oni nemaju sta d ajedu, imamo tu srecu i imali smo je da nikad nismo oskuddevali preterano uparama ucvek smo imali sve sto je trebnalo za normalan zivot, oboje roditelja mi rade sestra studira, zive sasvim normalno.
pa zasto im onda saljem lovu????
jer moj ponos alexa i moju rec ne gazim nizasta na ovom svetu.
onog dana kad sam odlucila otici ovamo rekla sam mojim roditeljima d ami posudjuju novac a ne poklanjaju, tako da bukvalno receno ja im vracam novac, naravno da oni en zele cesto puta d aga prihvate, ali ja sam toliko pametna i poznajem ljude pogotovo moju porodicu da tacno znam kako i kad da poslajem da se nebi bunili, ili neboi imali vremena z ato uopste te bi morali podici taj novac kako nebi propalo sve.
znaci na lukav nacin to radim i ponosna sam na to i drago mi je zbog toga.
ja nisam tip koji jedno prica drugo radi trece misli, stojim iza reci delima!!!!!
i da nisam ovde uspela ne znam kako ali bvratila bi tu svu lovu.
moj rad ovde nikad nisam smatrala mucenjem naimeradim trecerazredni posao za koji sam odlicno placena u odnosu na posao koji sam radila u bosni u istoj struci za koji nisma dobila ni jednog jebenog evra celu godinu!
moj rad mi je zadovoljstvo i uvek kuci dodjem s osmehom na licu.
za tvoju informaciju ja jos uvek ne studiram, nisam imala vezu pa nisam upisala fax u bosni a ovde je jos rano, ali cu poceti cim pre.
ja nisam tip koji bilo sta radi na tudjoj grbaci, pa makar to bila grbaca mojih roditelja.
za razliku od tebe koji si jeo maminu hranu i u 25oj godini s porodicom ja je nisam jela ni u 13toj tako da mi to uopste ne fali.
i da sam u bosni tu istu hranu bi morala licno da pravim s tim sto bi morala ofd tate i mame da uzimam pare za sve, jer je nemoguce zaraditi, a ja jednostavno nisam taj tip.
za sve sto imam u zivotu, osim zivota zasluzna sam ja sama, ne tatino zvucno ime, ne mamino ovo i ostale gluposti vec licno i licno samo ja.
zato sam i ovde tak oodlucila postupati, to sto imam 21 godinu alexa a ti 29 ne znaci da si ti ista pametniji od mene,niti bilo ko recimo.
iskustvo je ono sto se ne kupuje i ne nasledjuje, a ja ga u nekim stvarima imam vise od tebe sigurno
sto se tice drugarica,sam si rekao druarice, zanci njen decko je njen decko sta aj ima d ajoj ga otimam nisam taj tip aleksa nikom nista en uzimam, ako ne mogu pomovcci necu uzimati i stajati na muku sigurno, nije to moj stil, ja sam mnogo vise iznad toga