|
Citat: Autor citiranog posta DUSAN |
|
|
|
|
|
U pravu si za te sto pljuju po zemljama u koje su dosli i njihovim stanovnicima,nista ruznije od toga.Za Nemce imam samo reci hvale,kamo srece da se malo na njih ugledamo u pogledu rada,vaspitavanja dece i stednje.A sto se tice odlaska iz Srbije,zalosno je da ljudi moraju da se odlucuju na taj korak , kada ne mogu da normalno zive od svog rada u njoj i kada vece sanse da nesto urade imaju u svim drugim zemljama nego u svojoj.Nadam se da cu doziveti dan da i ovde pocne normalno da se zivi i radi ,bas kao i na zapadu i da mladim ljudima ne bude jedini cilj kako pobeci odavde. |
|
|
|
|
Bas tako.
Moj izbor nikada nije bio inostranstvo.
Imas ljude koji od malih nogu mastaju da jednog dana budu stanovnici Amerike, Londona, Pariza...
Mene to nije zanimalo. Ja sam hteo da ostanem u KG, tamo mi je, misleh, sve sto mi treba.
Na zalost, ispostavilo se da je za mene najbolje resenje(a mogu reci slobodno i jedina solucija) odlazak napolje...
I da, zalosno je za jedan narod da mora ici u drugu drzavu da trazi svoju srecu, uzasno zalosno

Sigurno se nadas tom danu u Srbiji kada ce moci lepo da se zivi od postenog rada vise nego ja...ali mu se i ja nadam....zbog silne familije, zbog mnostvo prijatelja, zbog celokupnog naroda, ali i zbog sebe samog...jer ako taj dan dodje...zasto bih ja onda ostao da zivim u drugoj zemlji pored svoje u kojoj se eto moze lepo ziveti.
A do tada...prihvatiti cinjenice....i ne ziveti u oblacima, ne lezati sa mislima o Srbiji, ne ici samo po srpskim kafanama i ne trositi zadnji dinar na odlazak u Srbiju. Zivot je previse kratak da se tako baci...a i ne zelim da mi celog zivota bude jedini odmar Srbija. Ima mnogo prelepih mesta na svetu...a odlazak u Srbiju je uglavnom skuplji nego na neko prelepo mesto preko agencije.