|
Citat: Autor citiranog posta Aenima |
|
|
|
|
|
A ti si Bog Otac, pa znas sta je ispravno, sta ne?
Odakle ti pravo da nekome oduzimas njegov stav i ubedjenje?
Odakle ti dokaz, da je ispravno, porediti lomljenje ruku detetu od 2 godine i fetusu?
Ili se drzis Volataire-a:"U svakoj diskusiji postoje dva misljenja: Moje i pogresno." ?
Da li je iko (ja) ovde tvoj stav nazvao idiotskim i majmunskim?
Da li je iko (ja) tebi rekao da je tvoj stav neispravan?
Jadi i beda....ali BEDA! |
|
|
|
|
1. Nemam pravo da uzimam, niti to mogu, ali imam pravo da ukazem na neispravnost stava.
2.Dokaz je jednostavan, i jedno i drugo su ziva bica, bila svesna ili ne, razlika je samo hocmo li dozvoliti da stekne svesnost.
3.Ne drzim se Volter-a, ne mislim da je moj stav jedini ispravan, ali ako je izvucen iz kontesta zdravog razuma, na osnovnim prirodnim nacelima, ni jedan zakon ga nece ostporiti ... U tome je razlika izmedju buntovnika i poslusne raje...
4.Ne, nije niko, ali svako ima pravo da to kaze, i ne vidim razlog da ne kaze ako ima dokaz da je takav.
5.Moj stav svako moze da nazove neispravnim, i vas bar 20 ovde to radite, ali ne zato sto mislite da je moj stav neispravan, nego zato sto branite svoj davno formiran, pre nego sto su mogli da se formiraju ovakvim raspravama...
i da, nema bede u konverzaciji, svadi, polemisanju, samo je stvar koliko se prima k srcu...