Pogledajte jednu poruku
Old 26.06.2007, 03:33 AM   #18
Aenima

Aenima's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.10.2006

Citat: Autor citiranog posta Bezlični
View Post
kakve veze iq ima sa sazrevanjem? Kakve veze pamet ima sa sazrevanjem. Cela fora je u razvoju hemisfera mozga, leve i desne. Po meni je poremeceno toliki iq za dete.
Mala ce do 20. godine imati IQ oko 200 . Naravno da ima veze sa time, jer se sada moze ciljano upravljati time, moze se jos vise povecati.

Prost primer: Deca, koja obavljaju adiciju, subtrakciju, multiplikaciju, bla bla bla u glavi (popularno racunanje napamet) na taj nacin povecavaju svoj IQ. I ne samo deca: Svako, ko pocne time da se bavi ili npr. prvo pokusa sve da izracuna u glavi, a zatim prenese na papir i kontrolise, dugorocno povecava svoj IQ.

I sam si rekao da je IQ jedina meriva inteligencija, dakle, sve sto je merivo ( po logici i racionalnom razmisljanju) moze da se poveca ili smanji. Samim time, mala ima sve sanse, da postane sledeca "vozacica kamiona" tj. da njen IQ prebaci stopu od 200.

Ako hoces, potrazicu ti razne vezbe za poboljsanje IQ-a, zabavne su. Nikada ne bi rekao da je to to, sve dok ti ne kazu.

Uz to, uopste me ne cudi da su tako "jednostavne", jer u principu visoko inteligentne ljude smara bukvalno sve, sto oni ne zele da rade. Zbog toga je IQ zveri jako tesko naci na nekim extra pozicijama .