Pogledajte jednu poruku
Old 25.06.2007, 03:39 AM   #16
Aenima

Aenima's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.10.2006

Zavisi jako puno gde je stan.

Do pre godinu dana sam zivela u centru grada, stan je bio svega 50 kvadrata, a kostao je isto koliko i ovaj sadasnji.

Ako zelis stan u Seefeld (nesto kao Senjak u Beogradu), tu nemas stancic ispod 2000 franaka (1500 evra), a ako pak zelis neki Dedinje-style (cisto da prevedem, to je na Züri Berg), tu se cifre krecu od 3000 evra za jednosoban, do apsolutno najfantasticnije cifre, za koju ja znam,a toje petosoban stan na jezeru, koji mesecno kosta 11 000 evra ZA IZNAJMITI.

Uz to, postoje delovi grada u kojima uopste ne mozes da iznajmis stan, jer je lista cekanja na te stanove duga i po 50 godina. Ocajnicki sam zelala da zivim u tom delu grada, ali mi je vlasnik te zgrade rekao, da ako se upisem na listu cekanja tog stana, od prilike MOJA UNUCAD mogu da se usele.

I na kraju, oni zaista bogati, uopste ne zive u Zürich-u, vec u jednom selu pored, Küssnacht se zove. Kada pogledas te vile, mozes da napravis listu "who is who" ekonomije ili javnog zivota: Od vlasnika najvecih fabrika cokolade, do svih sefova banaka, preko Tina Turner, Michael Schumacher (samo "stancic), Phil Colins (samo stancic), do vlasnika bolida u formuli jedan, Peter Sauber-a. E tamo se ne moze naci kuca ispod 5 miliona, pa ne znam koliko god mala ili losa bila.

Edit: Sto se mog stana tice: Jeftin je samo iz razloga, sto sam ga iznajmila od osiguranja, za koje sam odradjivala neke poslove, tako da sam ih poznavala i meni su dali stan. Inace, nas 150 je poslalo prijavu za stan. Sanse da bas ja dobijem su bile minimalne.

Poslednju izmenu radio/la Aenima: 25.06.2007 u 03:45 AM.
Aenima nije na forumu   Odgovori sa citatom