Ne znam odakle ti uopste informacija da zena ne moze biti silovana?
To da li njega boli ili lozi je jako diskutabilno, jer su to bolesni umovi i ne mogu da ih shvatim i ne razumem zadvoljstvo, tako da iz ugla gledanja silovatelja ne mogu da pricam....
Kada zena kaze NE, sve nakon toga je zlostavljanje.
Poznato mi je sledece - ljudi razlicito reaguju na strah- borba i ukocenost.
Sto znaci moze da se opire, ali najcesce onda pretrpi i teske telesne povrede ili je u soku i stanju mirovanja (ukocenosti)...
Sve u svemu zlocin je i teska psihicka trauma. Zalosno je sto su kazne pogotovo kod nas za takav prestup i zlocin nad zenom minimalne...a da ne pricamo o traumama tokom dokazivanja i ako se uopste dodje na sudjenje...silovanje je najteze dokazati i zene jako retko prijavljuju ovakav cin..pogotovo ako se radi o mladjim osobama koje osecaju sramotu, stid i strah. Jako je tesko nakon takve traume uopste pricati o tome i naterati sebe da ponovo prezivljavas sve te trenutke kako bi nekoga poslao u zatvor. Mislim da je pitanje suvise neozbiljno postavljeno za jednu ovako tesku i komplikovanu temu...
Sve u svemu slazem se najnizi i najodvratniji prestup nad zenom i sprovodjenje onoga cime se muskarci ponose - jaci pol - sprovodjenje necega na silu...svako primoravanje treba zestoko osuditi i kazniti...
jer sutra taj neko treba da nadje snage i nastavi sa svojim zivotom, a da ne pricamo da treba da uspostavi jednog dana normalan odnos sa muskarcem - kako?
Uzas