Ja NIKAD ne bi mjenjala svoju religiju, to je jedna od onih stvari koje iz nikakvog razloga nebi napustila. Za ovo definitivno mogu reći nikad!
Rođena sam u katoličkoj religiji, primila sam sve sakramente kao katolkinja što po zasluzi mojih roditelja, što po mojem slobodnom izboru, odgojena sam u tom duhu...i mislim da bi samo izdala sama sebi kad bi prešla na neku drugu religiju.
U slučaju da se udam za muškarca koji je druge religije (što ne isključujem) ne bi želila da on konventira k mojoj religiji, niti bi željela da on meni nešto govori ili da od mene traži da pređem k njegovoj. Poštovala bi sve njegove običaje, tražila bi da se on tako ponaša prema mojima...
Što se tiče dijece to bi im dala na njihovu slobodnu volju da se odluče koja je religija za njih, također ovdje napominjem da bi tražila da se opredjele za neku (moju ili od muža), jer smatram da je čovjeku potrebna vjera i nauka o toj vjeri... te da ne smije u svijetu skitati kao ateist (jer u pojavu ateizma ne vjerujem- svatko mora da vjeruje u nešto, pa bilo to drvo, novac, Buda ili Bog)...
Poslednju izmenu radio/la ivana: 11.10.2006 u 01:15 PM.
|