Po cemu meris banke?
Po investicijama, po broju zaposlenih, po rasprostranjenosti, po usluzi koju daju
Ja u sve to nemam uvid(svetski gledano, lokalno naravno da) ali zato postoje statistike raznih biroa koje jasno deklarisu banke.
Jedan Jp nikada ne bi sebi dozvolio da dodje u Srbiju i da daje potrosacke kredite uz 25% kamate...to je ispod njihovog nivoa
Svaka banka koja je usla u Srbiju i koja posluje kao ove trenutne(akcenat na trenutne...dace Bog da se uskoro sve proteraju i da dodju renomirane banke, banke od ugleda) ne moze da bude svetski priznata jer u bankarskom poslu, kao i u svim drugim sferama drustva, postoje odredjeni kodeksi lepog ponasanja...a ove banke to sigurno nemaju
Zapamti, nece proci ni 2 godine a sve te silne filijale tih "stranih" banaka ce se zatvoriti/biti proterane.
Navodnike stavljam na "strane" jer vecina tih banaka su u sustini nase banke...
ma da se ne ubedjujemo dalje, mnogo sam dobro upucen, u tom poslu sam duzi noz godina, sada sam isto poslovno posetio par banaka u BGD...nemam reci koliko su te banke jadne..i koliko smo kao narod jadni pa se lozimo na te banke....jos kada sma cuo da je raditi za te banke odredjeni prestiz zeludac mi se okrenuo
|