Pogledajte jednu poruku
Old 29.05.2007, 10:59 PM   #24
Achilles

Achilles's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.08.2006
Godine: 26

Citat: Autor citiranog posta Aenima
View Post
Cekaj, ko si ti, da ikome osporavas kojim ce on jezikom da prica? I ko tebi daje za pravo da potrebu jednog naroda za SVOJIM jezikom okarakterises kao "glupu"?
Ko sam JA? Pa sta sam ja rekao, da im osporavam da oni govore svojim jezikom, PO ZAKONU NIKOLE RADINKOVICA ili tako nesto? LOL . Nisam JA niko da im osporavam, ali samo pricam svoje misljenje ZABOGA. "ko sam ja" omg...

A KOJI JE TO NAROD MAJKE TI? BOSNJACKI? Srbi pod turskom vlashcu promenili veru, i to sad narod? Ja sad, i nas 10 000 odluchimo da postanemo indusi, i kazemo "e od sad mi govorimo nasim jezikom" MISLIM SVASTA. Pravi se FARSA od svega toga, i treba da postoji JEDAN JEZIK ZA SVE NAS NA BALKANU (srbi, crnogorci, boshnjaci, hrvati). Jer pricamo ISTIM jezikom. I kao sto sam rekao Marli, ili mi srbi pricamo "bosanski", ili oni pricaju srpski, ali neko je ovde lud.

Citat: Autor citiranog posta Aenima
View Post
I zasto se ne bi crnogorska crkva odcepila? Treba da bude u sklopu sprske pravoslavne crkve, ali Crna Gora nije u sklopu drzave? Alo bre! Pravoslavne crkve su autokefalne! Pogresno je da Crna Gora spada pod SPC, vec bi bilo ispravno da CG ima svoju, crnogrosku pravoslavnu crkvu. Ako ne bude tako, onda neka predju u katolike, pa da svi budu "pod istim papinim krovom".
A zasto recimo nemacka ili francuska ili hrvatska, nemaju svoju "katolicku crkvu" ? Pa valjda se to gleda po nekoj tradiciji i sta znam vec! A ne meni dune da napravim drzavu , i recimo nas ovde 300 000 sa novog beograda dune da se odvojimo od srbije, i kazemo "mi smo sad novobeogradska pravoslavna crkva" , ili jos bolje "pravoslavna crkva moje ulice".

Ti ces sad reci "kad se budes otcepio, onda napravi", a po kojoj ti logici mislis da neko TREBA i IMA PRAVO da pravi NOVU VERU? Sto u japanu ne naprave neki tamo.. JAPANSKI BUDIZAM nemam pojma, ili.. sto u hong kongu ne prichaju hong koshki jezik, i imaju svoju hong koshku veru? Daj bre molim te.

Chinjenica je da smo mi ISTI narod. Crnogorci su narod, koliko i vranjanci, koliko i beogradjani, koliko i vojvodjani. Samo su jedan deo balkana, koji eto imaju neki svoj folklor (kao i vojvodjani), i otuda odma "NOVI NAROD, NOVA VERA" Epa ***** moj nova vera. Ili smo mi crnogorci, ili su oni srbi, razlike nema. A sobzirom da nas srba ima 15 puta vise, sa daleko vecom tradiciom i uticajem i istorijom, pre bih rekao da su oni srbi, i deo srpske pravoslavne crkve. Zaboga pricaju SRPSKIM jezikom!

:P )

By Kico

Poslednju izmenu radio/la Achilles: 29.05.2007 u 11:03 PM.
Achilles nije na forumu   Odgovori sa citatom